Новини

Столична община връчи годишните награди за принос в областта на образованието

Поздравления за нашия директор Илияна Кръстева, която бе наградена с грамота от заместник-министъра на образованието Емилия Лазарова за принос в областта на образованието на ежегодните награди на Столична община, с което се изразява признателност към отдадения труд, вдъхновението и всеотдайността на екипите на образователните институции. Кметът Терзиев благодари на директорите и учителите за грижите към децата. „От вас зависи с какви идеали ще бъдат вдъхновени, много често на вас се пада не леката задача да компенсирате всички дефицити на средата, на семейството и всичко, което е проблем в нашето общество. За много от учениците вие сте като родители. Всички ние сме изключително признателни за това, което правите и можем да обещаем, че ще подобрим средата, в която работите, за да е по-приятна за вас и децата. Образованието трябва да ни обединява всички, да имаме дългосрочен поглед, независимо от различията ни, и да дадем най-добрата основа за нашите деца, нашето бъдеще.“

Научи повече

Неучебни дни през месец май

01.05.24г. (сряда) – Ден на труда и на международната работническа солидарност 02.05.24г. (четвъртък) – спортен празник 03.05.24г. (петък) – официален празник 06.05.24г. (понеделник) - Гергьовден, Ден на храбростта и Българската армия 10.05.24г. (петък) – Патронен празник на 60 ОУ 17.05.24г. (петък) – ДЗИ по БЕЛ 12. клас 20.05.24г. (понеделник) – ДЗИ по математика 12. клас 24.05.24г. (петък) - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост 29.05.24г. (сряда) – край на учебната година за 1.-3. клас

Научи повече

Пролетна ваканция

Здравейте, уважаеми родители, ученици и учители! С радост и вълнение очакваме настъпването на пролетната ваканция! Това е време за зареждане с нова енергия, разнообразни приключения и незабравими спомени. Нека тази ваканция бъде изпълнена с радост, усмивки и вълнение! Не забравяйте да се забавлявате, но също така е прекрасна възможност да прочетете книги, да използвате творческите си умения и да изследвате нови интереси! Да се заредим с енергия и да се завърнем в училище с усещането за вдъхновение и готовност за нови предизвикателства! Пожелаваме ви ярки слънчеви дни, много усмивки и незабравими моменти!

Научи повече

Ден на отворените врати

Уважаеми родители на бъдещи първокласници, заповядайте на 22.03.2024г.(петък) от 10:00-16:00ч. на Ден на отворените врати. Ще Ви информираме за всичко, което Ви интересува и вълнува относно приема в 1. клас за учебната 2024/2025 година. Ще имате възможност да разгледате училището и да зададете своите въпроси, свързани с обучението и организацията на учебния ден в нашето училище. Ще Ви очакваме!

Научи повече

Изграждане на STEM кабинети

Изграждане на STEM кабинети Стартира изграждането на STEM кабинети във всички над 2 200 училища и центрове за специална образователна подкрепа в страната. Днес първите 15 училища получиха своите договори за финансиране на изграждането им. Те им бяха връчени от министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков в STEM центъра на 90. СУ „Ген. Хосе де Сан Мартин“ в София в присъствието на министър-председателя акад. Николай Денков. По думите на проф. Галин Цоков по-важната промяна, която предстои пред нашето образование, е не само да се създаде тази благоприятна STEM среда във всяко училище, но заедно с това да се промени и работата на учителите. „Те трябва да могат да работят съвместно, да създават екипи със свои колеги и с ученици, които да учат проектно базирано, да могат да отговарят на важните въпроси за света, който ни заобикаля“. Той допълни, че по този начин учениците не само ще формират умения, но и ще се възпита у тях любов към природните науки, за да могат да станат те в следващите години изследователи, инженери и хора, които движат напред технологичното развитие на България. На събитието днес присъстваха още заместник-министърът на образованието и науката Наталия Митева, изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Програма Образование“ проф. Георги Вайсилов, Нено Ненов съветник „Икономическо управление и европейски семестър“ към Представителството Европейската комисия в България, кметът на столичния район „Люлин“ Георги Тодоров, директорът на Националния STEM център проф. Найден Шиваров и др.

Научи повече